mdi-arrow-left-top-bold Brannvarsler i leiligheten

Adresserbart brannanlegg:
Hele bygården er dekket av adresserbart brannanlegg levert av Eltek/Honeywell Life Safety i 2012. Hver boenhet har minst en brannvarsler tilkoblet dette anlegget. Disse brannvarslerene skal være merket med et nummer som er adressen til brannvarsleren i brannanlegget. Dette adressenummeret skal stemme overens med nummeret som står oppført på din side på Lettstyrt.

Brannvarsling:
Brannanlegget er kun satt opp til bygårdsvarsling og det er ingen automatisk viderekobling til brannvesenet. Hvis brannalarmen går, må alle beboere ringe brannvesenet på 110 snarest! Branntavlen står like innenfor hoveddøren i Hans Nielsen Hauges gate 15B, her vil det komme frem hvor i bygården den aktiverte brannvarsleren er plassert.

Avstillingspanel:
Hvis det detekteres røyk eller varmeutvikling vil alarmen varsle internt i leiligheten i fem minutter (forvarsling) før brannvarslerene i hele brannsonen vil starte å varsle. En brannsone består vanligvis av tre oppganger som ligger ved siden av hverandre – se liste over brannsoner lenger ned i dokumentet. Hvis man er tilstede og det åpenbart ikke er brann, er det i disse fem minuttene mulig å avstille alarmen på et avstillingspanel like innenfor hoveddøren ved postkassene i den aktuelle oppgangen.

Brannsoner:
Ved alarmering vil alle brannvarslere i hele brannsonen starte varsling, det kan derfor være nyttig å vite hvilken brannsone leiligheten man bor i er tilknyttet.
Brannsone 1: Åsengata 26, 28, 30
Brannsone 2: Åsengata 32, 34, 36
Brannsone 3: Åsengata 38–40
Brannsone 4: Åsengata 42A–B, Hans Nielsen Hauges gate 15B
Brannsone 5: Hans Nielsen Hauges gate 13–15A, Carl Jeppesens gate 28
Brannsone 6: Carl Jeppesens gate 22, 24, 26
Brannsone 7: Carl Jeppesens gate 16, 18, 20
Brannsone 8: Carl Jeppesens gate 12, 14

Kontroll av brannvarsler og brannanlegg:
Alle beboere har ansvar for å regelmessig kontrollere at sin brannvarsler er i drift. Dette gjøres ved å sjekke at brannvarsleren blinker ca hvert tiende sekund. Borettslaget har en serviceavtale med Eltek/Honeywell Life Safety som innebærer årlig kontroll av anlegget.

Feilmelding:
Det er mulig å skru ut brannvarsleren fra sokkelen i taket. Dette vil generere en feilmelding som vil vises i hovedbranntavlen. Vaktmester sjekker branntavlen ukentlig for feilmeldinger som følges opp av styret.

Ved uønsket utløst brannalarm i leilighet:
1) Trykk RØD knapp, slår av alarmen (To trykk på rød rød knapp påstiller alarmen)
2) Luft ut eventuell røyk.
3) Trykk GRØNN knapp, tilbakestiller sentral (gjøres 5 minutter etter at røyk er luftet ut).

Er du usikker på om din brannvarsler fungerer, ber vi deg således om å sjekke følgende før problemet rapporteres videre:
Sjekk at riktig brannvarsler står i din leilighet ved å kontrollere at brannvarsleren er merket med adressenummeret som står oppført på din side på Lettstyrt. Sjekk at brannvarsleren er tilkoblet, ved å sjekke at den blinker ca hvert tiende sekund.
Lurer du fortsatt på om det er noe galt med brannvarsleren, ta kontakt med teknisk ansvarlig via Lettstyrt.